Afbeeldingsresultaat voor welkom bij de kleuters
Schooljaar 2017 - 2018

Het nieuwe schooljaar gaat weer beginnen op 28 augustus!
We starten de eerste schoolweek met 19 kleuters.
Alle kinderen komen door de "eerste deur" binnen.
Wanneer de kinderen het lokaal binnen komen, mogen zij een boekje pakken om te lezen en rustig op de bank gaan zitten.
De ouders mogen afscheid nemen in de hal .
Om half 9 starten de lessen, meestal vanuit een kringetje.

Hier gaan we samen de dag beginnen.De namen van de  “helpende handjes” van die dag hangen op zodat de kinderen zien wie er naast de juf mogen zitten op de blauwe stoeltjes.
Dan gaan we alle namen oplezen om te checken of iedereen er is. Ook worden nieuwe en belangrijke dingen even kort besproken.
Dan beginnen we met het lesprogramma.

Het planbord hangt in één  lokaal, het white board in het andere lokaal gaan we gebruiken voor schrijfactiviteiten o.a. met groep 2.
De timetimer hangt in beide lokalen en wordt op dezelfde tijd gezet zodat alle kinderen waar ze ook aan het spelen zijn kunnen zien hoeveel tijd hen nog rest.
Het fruithapje en de lunch gebruiken we gezellig samen in 1 lokaal.

Op maandag en dinsdag werkt juf Iris
Op woensdag, donderdag en vrijdag werkt juf Marion.
( op woensdag is juf Iris wisselend in de kleutergroep en in de groepen 3 t/m 5) ).

Even een paar "weetjes":

Op woensdagavond 30 augustus 2017 is onze jaarlijks info avond. Hier krijgt u alle nieuwtjes te horen over het komende schooljaar.Aanvang: hoort u tzt  met een "nieuweschooljaarsborrel", aansluitend de informatie in de kleutergroep .
De letter die we de eerste 2 weken gaan behandelen is de letter: a.

Alle letters die we gehad hebben komen op de "lettermuur" zodat we ze kunnen blijven herhalen.

Het thema waaraan we vanaf de eerste week gaan werken is : "WEETJES IN DE KLEUTERGROEP", alles over het werken met het planbord, het kiezen uit de kasten, het opruimen , de time timer en nog veel meer.

Misschien heeft u ook al ideetjes over een onderwerp, kom gesrust eens langs om hierover met ons te praten!

5 en 6 september: Kennismakingsgesprekken. U krijgt hiervoor nog een uitnodiging.

Schoolreisje: 14 september 2017 naar Kinderstad Heerlen( info volgt nog)
Vrije dag voor alle kinderen: 15 sept. ( studiedag)

De komende week gaan we dus vooral aandacht schenken aan de nieuwe dingen in de klas. Alle afspraken worden nog eens goed doorgenomen met de kinderen. Ook gaan we samen een verjaardagskalender maken zodat we steeds kunnen zien wie er bijna jarig is.
De "helpende handjes" krijgen wat extra taakjes, die ze kunnen "na lezen" op een papiertje, zodat ze niets vergeten.
Het toiletbezoek wordt nog eens goed besproken: slechts 3 kinderen tegelijk naar de wc, ook jongens gaan zitten tijdens het plassen, want anders wordt het vaak een natte boel.
Ook tijdens het buiten spelen gaat de wc ketting mee, zodat er controle blijft op het aantal leerlingen wat even weg is.

Maar het allerbelangrijkste:  We willen graag allemaal een hele fijne , gezellige en leerzame tijd met elkaar doorbrengen!!!!!!!!

Heeft u vragen, suggesties of andere zaken te bespreken: Kom gerust even langs voor een afspraak. ( hele dringende zaken kunnen voor aanvang van de school ook even aan bod komen).

Een paar belangrijke dingen om te weten als uw kleuter voor het eerst naar school gaat:

Kinderen mogen meenemen: drinkbeker en iets te eten voor 10.30 uur( voorzien van hun naam)
Drinkbeker en brood voor de lunch( ook voorzien van hun naam)
Gymtas( geen plastic draagtas want die is snel kapot) met gymschoenen, gymbroekje en gymshirtje. Ook hier graag weer alles voorzien van naam.( dit blijft gewoon op school bewaard in hun kluisje)
Multo map met show hoesjes( 23 ringsmap) Hierin bewaren we hun tekeningen en plakwerkjes, Na 2 jaar gaat de map weer mee naar huis.

Afbeeldingsresultaat voor welkom bij de kleuters