Afbeeldingsresultaat voor de Kleine Ezel van Rinderd KromhoutMaandag 18 september t/m vrijdag 13 oktober 2017: rode draad: de kleine ezel.
Binnen dit thema komt de Kinderboekenweek met het thema:" griezelen " aan bod.( Voor de kleuters zal dit zijn : "bang zijn ". )

De school ontvangt verschillende prentenboeken van de kleine ezel, geschreven door Rindert Kromhout.
Een thema wat gaat over vriendschappen.
Centraal staat in dit project het verhaalfiguurtje: Kleine Ezel.
In de eerste week maken de kleuters kennis met Kleine Ezel en zijn mama en papa in de twee prentenboeken Kleine Ezel en De papa van kleine ezel.
De volgende weken staat er steeds één prentenboek centraal.

Naast het voorlezen in de klas wil dit project ook het voorlezen thuis stimuleren.
Daarvoor krijgen de kinderen gedurende de project periode een prentenboek mee naar huis met het vriendenboekje voor Kleine Ezel .
Op maandag krijgt uw kind een boekje mee, met het vriendenboekje, en op woensdag willen we het weer terug hebben.
Het volgende kind krijgt op woensdag het boekje mee en dit willen we op vrijdag weer terug hebben.

Zo  rouleren de boekjes totdat iedereen aan de beurt is geweest.
De ingevulde vriendenboekjes sturen we op naar uitgeverij Leopold, waarna zij ons weer een mailtje sturen met een persoonlijke boodschap van de makers van de boekjes van Kleine Ezel.
Dit filmpje gaan we dan samen met de kleuters bekijken.( indien het mogelijk is sturen wij dit vervolgens weer door naar u, zodat u het thuis ook nog eens kan bekijken.

We sluiten het thema af met een gezellige avond.
Op woensdagavond 11 oktober bent u met uw kind van harte uitgenodigd op school in de klas van uw kind.

Aanvang 18.45 uur tot 19.15 uur.

Kinderen laten op deze avond aan u zien wat ze allemaal gezien, gehoord en geleerd hebben.

Laat u verrassen!!