Bij ons in de straat: 23 okt. t/m 10 nov.

Omschrijving van het boekje: Bij ons in de straat:Bij ons in de straat, prentenboek van Koos Meinderts en Annette Fienieg. Bekroond met de Leespluim oktober 2012.

Bij ons in de straat van nummer 1 tot nummer 10
Wonen hele rare mensen. Kom, dan laat ik ze je zien!

We nemen een kijkje in deze bijzondere straat. Bij de bewoners valt zoveel te beleven!
We tellen de vissen in de kom van Alie Kruik, we dansen net als mooie Molly, we breien klanken aan elkaar met Tante Truitje en we helpen Kokkiewokke zijn bestelling te onthouden.

Bij elk huis zijn er toepasselijke taal- en rekenactiviteiten.
Hier zijn een paar voorbeelden:

Op huisnummer 1: De kinderen tellen met sprongen van 2.
Op nummer 2:  vergelijken gewicht; herkennen en benoemen de begrippen zwaar en licht
Op huisnummer 3: De kinderen herkennen een reeks of patroon; leggen een reeks na.
Op nummer 4: De kinderen meten met een natuurlijke maateenheid; herkennen en gebruiken de begrippen lang en kort.
etc etc.