Thema: Een taart voor kleine beer: 19 febr. t/m 21 maart 2018

Met dit project, geschreven bij het boek Een taart voor kleine Beer, van Max Velthuijs, leren de kinderen alles over bakken, wegen,ingrediŽnten en de keuken.
Er zitten diverse reken activiteiten, taal activiteiten, hoeken en creatieve ideeŽn in.
Afbeeldingsresultaat voor een taart voor kleine beer

Als afsluiting van dit thema zouden we het leuk vinden om samen met de kinderen en een paar ouders cup cakes te gaan bakken.
Geeft u zich op om op 21 maart a.s ons te komen helpen??? Dat zouden de kinderen heel gezellig vinden.

Wie van u heeft er zin en tijd om ons te helpen met het maken van de "verteltafel"? Zie de 2 voorbeelden.Op deze tafel( het expoblok naast de helpende handjes stoelen in de klas) komt o.a. een tafelkleedje, het boek van kleine beer, een garde, beslagkom etc. Op de muur willen we dan graag de woorden:
een taart voor kleine beer.
Als het kan graag al op 19 of 20 februari.Neem hiervoor gerust even contact op met een van de juffen.
Afbeeldingsresultaat voor verteltafel een taart voor kleine beer
De bedoeling van een verteltafel is onder meer dat kinderen aan de hand van alle materialen makkelijker het verhaal van Een taart.....kunnen navertellen, naspelen en de attributen erbij gebruiken die in het verhaal voorkomen.
Zo komt het verhaal echt tot leven , en je kunt je voorstellen hoe goed dit is voor het taalbegrip en de woordenschat.

U kunt ons ook al helpen door bv een leeg pak melk te bewaren( graag even omgespoeld anders gaat het stinken), een verpakking van margarine een verpakking van cake meel en meer van de dingen die nodig zijn om een taart te bakken.

Wat we nog meer goed kunnen gebruiken:

Lege dozen om taarten van te knutselen.